De voordelen van een keuring

Je weet de exacte bouwtechnische staat van de woning

We bekijken de gehele woning van binnen en van buiten, van kruipruimte tot nok. Na de keuring wordt er een duidelijk overzicht gemaakt van elk bouwonderdeel wat de bouwtechnische staat is en waar er gebreken zijn. Je hebt inzichtelijk wat de directe herstelkosten zijn en ook wat je op korte termijn aan kosten kunt verwachten. Met een bouwkundige keuring op zak kun je met een gerust hart de woning aankopen.

Geen kostbare verrassingen achteraf.

Tijdens een bouwkundige inspectie controleren we de woning niet alleen op gebreken, ook kijken we naar de staat van het onderhoud. Naast het direct uit te voeren onderhoud, melden we in de rapportage ook welk onderhoud er binnen vijf jaar aankomt. Denk maar eens aan posten als goten of voegwerk vervangen. Zo kun je als (toekomstig) woningeigenaar met deze kostenposten rekening houden.

Bespaar duizenden euro’s.

Vaak laten kopers de bouwkundige keuring na de onderhandelingen verrichten. In de koopovereenkomst is dan vaak een ontbindende voorwaarde hierover opgenomen.

Je kunt de keuring ook uitvoeren vóórdat je gaat onderhandelen. Het voordeel hiervan is dat je de geconstateerde herstelkosten dan kunt meenemen in de onderhandelingen. Vaak weten woningeigenaren namelijk niet exact wat de staat is van de woning, dus wordt de prijs te hoog ingezet.

AANKOOPKEURING   VERKOOPKEURING    MEELOOPKEURING   OPLEVERKEURING

Aankoop en verkoop keuring

Vraag hier je keuring aan

Een slimme stap in het aankoopproces!

Met een aankoopkeuring van dit adviesbureau krijg je een volledig beeld van de bouwkundige staat van jouw droomhuis. De woning zal grondig van de kruipruimte tot de nok worden geïnspecteerd. In een heldere rapportage staat in begrijpbare taal de conditie van meer dan 40 bouwelementen omschreven. Ieder element is toegelicht met diverse foto’s. Bij de bouwgebreken wordt uitgelegd wat er aan de hand is, hoe het gebrek opgelost kan worden en wat de herstelkosten zijn. Daarnaast worden ook de kosten genoemd welke u op termijn aan onderhoud kunt verwachten.

Wat is een gunstig tijdstip voor een bouwkundige inspectie?

De bouwkundige keuring kan worden uitgevoerd vóór de onderhandelingen. Hiermee kan soms over de aankoopprijs flink worden onderhandeld.
De bouwkundige keuring kan ook na de onderhandelingen, vóór het tekenen van het koopcontract. Vaak wordt door een makelaar geadviseerd om een een woningkeuring te laten uitvoeren als de makelaar niet helemaal weet hoe de onderhoudsstaat van de woning is.
De bouwkundige keuring kan na het tekenen van het koopcontract. En in het contract zijn dan ontbindende voorwaarden op dit gebied meegenomen.

BOUWKUNDIGE KEURING voorbeeld

‘Wij hebben graag dat je bij de inspectie bent. Zo kun al je vragen aan de inspecteur stellen.’

·         Onze missie bij de bouwkundige keuringen

Ben Peters stelt zich als doel dat je met een gerust hart een woning kunt kopen.

Het is de bedoeling dat een bouwkundige inspectie jou als koper ontzorgt, dat je weet wat de huidige stand van zaken is en welke kosten je op termijn kunt verwachten.

·         Wat krijg je

Een uitgebreide rapportage met alle bevindingen. Bij gebreken worden oorzaken, oplossingen en adviezen gegeven.

Onderhoudstips en diverse algemene informatie, welke handig zijn als huiseigenaar.

·         Waarom een keuring bij ons

Wij nemen de tijd voor het inspecteren van een woning. Gemiddeld zijn wij tussen de 1 a 1.5 op de locatie bezig. Verder zijn wij de specialist in de Liemers. kent het gebied met zijn structuur ( Zevenaar, Duiven, Didam, Westervoort, Lobith, Pannerden en omgeving)

De persoonlijke benadering. Je kunt de inspecteur altijd bellen voor nadere uitleg.

De rapportage is geschikt om te kunnen overleggen bij een financiële instelling, voor aanvraag van een Nationale Hypotheek Garantie.

  • Inspectie volgens de NEN2767 Conditiemeting.

·         Jouw investering € 349

– Genoemde prijzen gelden tot 450 m3, inclusief bijgebouwen.
– Woningen groter als 450 m3 en kleiner als 700 m3 kost € 399
– Woningen groter dan 700 m3 en kleiner als 900 m3 kost € 459
–Woningen groter als 900 m3 en kleiner als 1100m3 kost € 519.
–Prijzen gelden voor een straal van 50 km vanuit Zevenaar.
– De rapportage wordt digitaal verstuurd (pdf). Extra kosten voor een full colour rapportage: € 30,-.

Inspectie buiten kantoortijden

– Avondkeuring start na 17.00 uur, voorwaarde er moet voldoende licht zijn na 19.00 uur te weinig licht: toeslag 25%
– Zaterdagtoeslag 30%
– Zondagtoeslag 60%

Prijzen zijn inclusief 21% btw.

De investering van de keuring is mee te financieren in de hypotheek. De kosten zijn aftrekbaar mits de keuring voor de hypotheekverstrekking gebeurt. Vraag jouw financieel adviseur naar de exacte voorwaarden.

Tevens gecertificeerd Bouwkundig Adviseur voor